Wat als mijn partner wegvalt

Petra Bergstra is Leefconsulent bij Leef3.nu. U kunt met haar in gesprek gaan met kleine en grote vragen over bijvoorbeeld mantelzorg, thuiszorg, hulpmiddelen of over onze diensten. Regelmatig schrijft zij een rubriek om u een inkijkje te geven wat er zoal ter sprake komt tijdens een huisbezoek. 

Toekomstzorgen, wat als mijn partner wegvalt? 

Op mijn fiets door de regen kom ik aan bij een heel hartelijk echtpaar. Er wordt een kopje thee voor mij gezet en ik neem plaats aan de keukentafel in een modern ingericht huis. De mevrouw oogt vitaal. Helaas is meneer al jaren ziek en hij kan zich maar kort concentreren. Na een lang huwelijk heeft ieder zijn eigen rol in het dagelijks leven en ze vullen elkaar heel mooi aan. Maar zoals ze het zelf omschrijven, ze begeven zich op dun ijs. “Wat gebeurt er als iemand van ons twee wegvalt?” We raken in een mooi gesprek verwikkeld en ik merk ook een soort opluchting om dit bespreekbaar te maken. Ik vertel over de mogelijkheden en een aantal diensten van Leef3.nu maar ook hoe de thuiszorg werkt en wat een welzijnsorganisatie hen kan bieden. Na afloop spreken we af om alvast een dienst van Leef3.nu te gaan ervaren en ik regel een gezonde en smakelijke maaltijd van Maaltijd Thuis. Ook lijkt het mevrouw heerlijk om mee te gaan met een dagtocht van Midland Tours. Even opladen van de fysieke zorg die zij dagelijks aan haar man geeft. Bij ons afscheid zie ik dankbaarheid en het lijkt alsof meneer zijn ziek zijn even is vergeten. Ook ik word hier warm van.

Wilt u ook een gesprek met onze Leefconsulent? 

Bel met het Klant Contact Centrum op 033-469 2323

Of stuur een e-mail naar leefconsulent@leef3.nu

 

Wat vindt u van onze dienstverlening?
Wij hopen dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Wij horen het graag. Laat uw beoordeling achter door hiernaast op de button ‘Review schrijven’ te klikken.