Lekker actief met een beetje hulp

DSC_5932_edit klein def

Begin september heeft Gera haar rechter arm gebroken bij een val met haar fiets. Ze vertelt hoe ze toen hulp heeft ingeschakeld: ’Ik heb de volgende dag gebeld met de huisarts die mij verwees naar Beweging 3.0 voor Thuiszorg. Zij kwamen mij thuis helpen met douchen en aankleden. Ook heb ik mij aangemeld bij Newasco voor het halen en brengen van wasgoed, mijn handdoeken en beddengoed. Mijn huishoudelijke hulp verschoont namelijk mijn bed. Het is fijn dat ik de was de deur uit kan doen. Een pedicure had ik ook nodig. De klantenservice stuurde mij een lijst met pedicures in mijn buurt, op postcode. Hij kon al snel komen bij mij aan huis. Hij heeft handig en bedreven mijn handen en voeten gedaan. Ik was heel tevreden.’

Actief blijven

Gera vertelt hoe zij in beweging en sociaal betrokken blijft: ’Ik ben nog steeds actief in een ouderen platform. Met wandelen, bioscoopbezoek, lezingen en leesgroepen. Gisteren ben ik nog naar het concertgebouw geweest met een groepje 50-plussers. Ik zal blij zijn als ik binnenkort weer alles zelf kan doen met beide armen en handen. Ook al ben ik enorm handig geworden met mijn linkerhand.’

Comfortabel blijven wonen

‘Wat ik in de toekomst zeker zou overwegen is de maaltijdservice. Kant- en klare gekoelde verse maaltijden thuis laten bezorgen En de klussendienst en tuinhulp is ook voor mij van toepassing. Ik wil wel geïnformeerd worden door een foldertje op stevig papier; niet te groot dat gemakkelijk te bewaren is. Eventueel als bijlage bij het halfjaarlijkse papieren magazine. Gera ontvangt de digitale nieuwsbrief. ‘Ik heb de ongelooflijke lange lijst van mogelijkheden diensten en ook andere leuke zaken zoals computerhulp ontdekt.’

Ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief? Dat kan hier.