In gesprek met cursisten van LEEFFit

20230616_123422 – kopie (2)

Op een vrijdag is de cursus van LEEFFit bij Fit Academie Bokkeduinen in volle gang. Het is een prachtige dag, maar wel erg warm. Wanneer ik de trap afloop richting de aerobic zaal stap ik een heerlijk koele ruimte binnen. Ik hoor aan de stem van Sandra, de instructrice, dat de les ten einde loopt. De zaal wordt donker gemaakt en de cursisten gaan heerlijk ontspannen op hun matje liggen. Wanneer de les is afgelopen vertelt Sandra hun hoe ze op de makkelijkste manier kunnen gaan staan. Bij binnenkomst van de zaal wordt ik al snel herkend. Hé, jij bent van Leef3.nu. De deelnemers vertellen spontaan hoe enthousiast ze zijn over de lessen.

Hier ontmoet ik mevrouw Ubbels en meneer Krommendijk. Op het mooie terras van Fit Academie Bokkeduinen gaan we met elkaar in gesprek en genieten van ons kopje koffie en thee. Ook Sandra sluit zich aan.

Mevrouw Ubbels: Ik heb heerlijk gesport, het is ook zo’n ontspanning. Een uurtje op de vrijdag zo voor het weekend. Ik geniet ervan. Je weet natuurlijk niet wat je kunt verwachten, maar al na de eerste les dacht ik “hier wil ik wel mee doorgaan”.

 

Mevrouw Ubbels: Na de eerste les dacht ik “hier wil ik wel mee doorgaan”.

Ik geniet heel erg van mijn kinderen en kleinkinderen. Het is fantastisch dat ik dat allemaal nog mee mag maken. Ook daarom blijf ik natuurlijk graag in een goede gezondheid, vandaar deze cursus.

Ik deed altijd al “Nederland in Beweging”, maar dat is natuurlijk maar heel kort. 5 jaar geleden ben ik eens bij een sportschool geweest met allemaal apparaten. Dat deed ik om mijn kleinkind goed vast te kunnen houden. Maar toen kwam Corona en is er niets meer van gekomen. Dat deed ik in mij eentje en daardoor was het minder leuk, maar dit aanbod is een schot in de roos zou ik haast zeggen. Met elkaar bezig zijn is erg fijn en onder goede begeleiding.

 

Mevrouw Ubbels: Een schot in de roos zou ik haast zeggen

Het mooie is ook dat we voor een grote spiegel staan. Dan zie je precies wat je niet goed doet. Dat stimuleert ook om je best te doen. De opbouw van de les is heel mooi. Eerst alles losmaken en dan per onderdeel oefeningen doen en dan de cooling down. Wat we net ook gedaan hebben, de ontspanning.

Meneer Krommendijk: Na een werkzaam leven van 51 jaar heb ik tegen mezelf gezegd “ik stop”. En nu doen we hoofdzakelijk lekker ontspannen dingen. Samen met mijn vrouw die nu ook hier aanwezig is. Gewoon lekker genieten. We zijn heel actief en dat houdt ons vitaal. Weinig bewegen maakt je lichaam stijf, ik zie mensen om mij heen die jonger zijn maar in mijn beleving veel stijver, dit zou ik niet willen.

Meneer Krommendijk: Die jongens, de stagiaires, waren ook zo ontzettend leuk. Betrek die er vooral bij

 

Deze les is het laatste actieve uurtje van de week en dan gaan we heerlijk ontspannen het weekend in. Lessen in groepsverband vind ik veel leuker als in mijn ééntje. Ik kan wel wat alleen, maar het is uiteindelijk leuker om in een groep te sporten.

Vroeger ging ik sporten om conditie op te bouwen, nu sport ik om lekker in beweging te zijn. Aan het einde van de les hoef je niet persé heel moe te zijn. Met een voldaan gevoel na een ochtend sporten gaan we samen nadenken hoe we de rest van de dag gaan invullen. Heerlijk toch…□

Wilt u ook een cursus LEEFFit ervaren? In september start de cursus Lichaam en Geest. Lees er hier meer over